Gáborík ide na operáciu, majstrovstvá sveta vynechá

02.05.2013 Celý región

Bratislava 2. mája (Teraz.sk) - Marián Gáborík neposilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na majstrovstvách sveta vo Švédsku a Fínsku.

Stredajšie vyšetrenie u špecialistu ukázalo, že krídelník Columbusu Blue Jackets z NHL musí absolvovať operáciu brušného svalstva a vynechá tri až štyri týždne.

"Marián Gáborík má zranenie v oblasti brucha, ktoré si vyžaduje operáciu a rekonvalescencia potrvá tri až štyri týždne. Pre zranenie tak nebude môcť reprezentovať Slovensko na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta," uviedol klub na svojej oficiálnej internetovej stránke.

"Marián mal ku koncu sezóny bolesti. Po dnešných výstupných vyšetreniach sa rozhodlo, že najlepším riešením pre rýchle a plnohodnotné zotavenie je operácia. Po troch až štyroch týždňoch sa môže vrátiť do tréningového procesu," uviedol prezident pre hokejové operácie John Davidson.

Reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek tak má v Helsinkách zatiaľ k dispozícii iba dvoch hráčov zo zámorskej profiligy - obrancu Andreja Sekeru z Buffala a útočníka Tomáša Kopeckého z Floridy, ktorí sa výraznou mierou podpísali pod zisk strieborných medailí z vlaňajších MS.

Kanonier Columbusu Blue Jackets už dávnejšie prisľúbil, že ak sa jeho tím neprebojuje do play off NHL, tak pôjde na svetový šampionát. Columbus síce nepostúpil, no Gáborík neprešiel výstupnou kontrolou a okrem lekárov mu štart na turnaji neodporučil ani manažment klubu. Tridsaťjedenročný krídelník si však presadil, že v stredu ešte pôjde na vyšetrenie k špecialistovi a ak dopadne dobre, na MS predsa len pôjde. Nakoniec ale musí podstúpiť operačný zákrok.
 

Vyberte región